Az elegancia nem azt jelenti, hogy észrevesznek, hanem azt, hogy emlékeznek rád.
-Giorgio Armani
4024 Debrecen, Piac u. 16. (az Aranybikával szemben) 06 30 507 9494

Ékszerek Görögországból

2024. Március 14.

A Silver Ékszer üzletben az érdeklÅ‘dÅ‘ megismerheti, megcsodálhatja és megvásárolhatja Görögországból, az örök művészet hazájából származó ékszereket, ajándéktárgyakat. Az évek során törekedtünk az árukészlet bÅ‘vítésére, megújulására. Szeretnénk megismertetni vásárlóinkkal a görög életérzést ékszereinken keresztül.

Olyan kis műhelyekkel, kézművesekkel állunk kapcsolatban akik egyfelÅ‘l Å‘rzik az aranyműves mesterség régi hagyományait, ugyanakkor nyitottak a kortárs megoldásokra is. Ezek az arany, ezüst és design ékszerek egyszerre merítenek ihletet a klasszikus görög kúlturából, de nyomon követik a legfrisebb trendeket, legújabb irányzatokat. A görög ékszerek alapvetÅ‘en letisztult formaviláguak, szépségük mellett egyes darabok szimbolikus jelentéssel is bírnak. Ilyen pédául a jól ismert szögletesen kanyargó motívum, az úgynevezett Meander minta, a "görög kulcs". Egyszerű mégis figyelemfelkeltÅ‘ minta, a végtelenségre, a dolgok folytonosságára utal. A görög kulcs a barátság, a szeretet és az odaadás kötelékeit is szimbolizálja. A nevét az ókori Görögország területén található Meander folyóról kapta.

A görög ékszerkultúra szerves részét képezi az arany és a zöld mint szín és az olajfa ág és olajfa levél mint forma. Egyszerűsége de mégis nagyszerűsége révén remekül passzolnak a finom és letisztult stílus kedvelÅ‘ihez. Nem kell különleges alkalom viselésükhöz, hétköznapi ruhatárunkat is feldobhatjuk vele.

Minden egyes darab különleges, egyedi alkotás, kivételes kézműves munka. Nem csak díszítÅ‘ tárgyak, hanem érzelmeket hordoznak, történeteket mesélnek és egyedülálló stílust képviselnek. Ékszereink széles választékát kínáljuk, hogy mindenki megtalálja az álmai ékszerét a mi kollekcióink között!