Az elegancia nem azt jelenti, hogy észrevesznek, hanem azt, hogy emlékeznek rád.
-Giorgio Armani
4024 Debrecen, Piac u. 16. (az Aranybikával szemben) 06 30 507 9494

Gyémánt gyűrű

2020. Szeptember 11.

Ha egy igazán különleges dolgot szeretnél ajándékozni, egy igazán különleges alkalomra, válassz gyémánt gyűrűt!

A gyémánt gyűrű örök, értékálló, gyönyörű ékszer, és garantáltan minden nő álmát valóra váltja. Lánykérő, karikagyűrű vagy divatgyűrű, nálunk mindent megtalálsz!

 

NÉZZÜK, MIT IS KELL TUDNI A GYÉMÁNTRÓL!

A gyémánt szénalapú ásvány és egyben a legjelentősebb drágakő. Felhasználása sokrétű: ékszerként való népszerűsége óriási, de az iparban is hasznosítható és befektetési céllal is sokan vásárolják. Jól kombinálható különböző nemesfémekkel: az arany és ezüst mellett a gyémánt gyönyörűen mutat. Értékét meghatározza a súlya, a színe, a tisztasága és a csiszoltsága. A súlyát karátban adjuk meg, a színeit 23 színosztályba sorolják, ezek közül a legnagyobb kereslete a színtelen gyémántoknak van. Vannak ugyan színes gyémántok is, de ezek ritkának számítanak, így a színes gyémánt gyűrű árak sajnos az egekben vannak. Mivel a színtelen drágakövek a leggyakoribbak, azok színének mesterséges megváltoztatásával igyekeznek a kínálat változatosságát biztosítani. Ebben az esetben a gyémánt gyűrű árak alacsonyabbak, kedvezőbb áron beszerezhetők, mint természetes társai. A színezés neuronokkal vagy kisebb energiájú részecskegyorsítóval történhet.

A gyémánt tisztaságát nemzetközi tisztasági kategóriák határozzák meg, a skála az LC (Loupe Clean) kategóriánál kezdődik és a PIII (Pique-nél végződik). Az LC azt jelenti, hogy a gyémánt nagyító alatt tiszta 10szeres nagyítás mellett, a P III pedig azt, hogy szabad szemmel is látható zárványok kivehetők a gyémánton.

A súly és átmérő adja meg a karátot – minél nagyobb a karát, annál értékesebb a gyémánt. Egy karát 0,2 grammnak felel meg. A csiszoltság is különböző lehet egészen a kitűnőtől a csekély mértékig, a formákat tekintve pedig lehet csepp, szív alakú vagy briliáns, de a standard a kerek alakú gyémántcsiszolás. A részei a következők: a drágakő legfelső részét koronának nevezik, ez a legnagyobb sík felület is egyben. A középső rész az öv, vagy karima, ez pedig a legszélesebb rész. Az alap vagy pavilon pedig az alj, ez adja a legtöbb csillogást a kőnek.

Ahogy említettük, a gyémántok komoly befektetések is lehetnek egyben, és ami fontos, hogy birtoklásukkal óriási vagyonunk lehet kis helyen: könnyen és feltűnés nélkül szállítható, habár egy gyémánt gyűrű ár nem kis összeg. A tárolása sem igényel különleges körülményeket, de azért érdemes miniszéfben tartani. Ha ékszerként használjuk, akkor sem kell az amortizációtól tartani, ugyanis magas az olvadáspontja és törés- és repedésveszély sem áll fenn. Mindezek miatt érdemes megfontolni a gyémánt vásárlást, hiszen egy érték- és időtálló ékszerhez juthatunk általa.

 

GYÉMÁNT GYŰRŰK

A legtöbb nő szívesen visel az ujján gyűrűt, és ha ez egy csodás gyémánt gyűrű, talán le sem veszi többet. A gyűrű jelkép, hiszen árulkodó jel lehet, hogy mely ujjunkon milyen gyűrűt használunk. Ez nemcsak az eljegyzésre és házasságra igaz, a különböző kultúrákban kialakult szokások szerint a többi ujjon hordott gyűrűknek is van jelentősége.

Értékének megfelelően a gyémánt gyűrű többnyire alkalmi vétel eljegyzésre vagy ajándékként, kínálatunkban nem lesz nehéz megtalálni a megfelelő ékszert az alkalomra. A gyémánt gyűrű árak is kedvezők, találja meg nálunk a megálmodott ékszert a nagy napra.

A gyémánt gyűrűk nálunk arany foglalattal érhetőek el. Áttetsző gyémánttal készült gyémánt gyűrűink különböző karátosak, ez határozza meg a kő súlyát és átmérőjét is, a legtöbb gyűrű csiszolása és tisztasága pedig G/VS1 jelzésű. A VS1 jelzés azt jelenti, hogy a gyémánt nagyon kis zárványokat tartalmaz, de ezek szabad szemmel nem, csak 10szeres nagyítás mellett láthatók. Ha a gyémánt gyűrű ár fontos szempont neked, válassz minket! Minőség és kedvező árak egy helyen!

 

GYÉMÁNT GYŰRŰ KARBANTARTÁSA

Mint minden ékszer, úgy a gyémánt gyűrűk is veszíthetnek az évek során fényességükből és csillogásukból, de ezt könnyen lehet orvosolni, mivel valószínűleg csak zsír és kosz tapadt meg a felületén. Nem meglepő, hiszen a mindennapi használat során gyakran érintkezhet krémekkel, tisztítószerekkel, testápolóval, ami a foglalaton is nyomot hagyhat. Ilyen esetekben egyszerűen meleg szappanos vízzel átöblíthetjük, esetleg egy régi, rossz fogkefével is megdörzsölhetjük. Ha úgy érezzük, hogy ennél komolyabb a szennyeződés, természetesen forduljunk szakemberhez. A hőhatások nem igazán érintik a gyémántot, magas hőfokon olvad csak, így nem áll fenn a veszélye annak sem, hogy a napfény adott esetben károsítja. Érdemes időnként azt is leellenőrizni, hogy a foglalatban nem mozog-e esetleg a drágakő; hogy elkerüljük a kő kiesését, minél előbb ékszerészhez kell fordulni.

Ha gyémánt gyűrűt szeretnél, tekintsd meg kínálatunkat, és válaszd ki a számodra leginkább tetsző ékszert! Adj egy örök szimbólumot szerettednek, amire ha ránéz, mindig emlékszik majd arra a csodálatos napra, amikor ujjára került. Kedvező gyémánt gyűrű ár, minőség és tapasztalat egy helyen! Kérdés esetén keress minket elérhetőségeinken!