Az elegancia nem azt jelenti, hogy észrevesznek, hanem azt, hogy emlékeznek rád.
-Giorgio Armani
4024 Debrecen, Piac u. 16. (az Aranybikával szemben) 06 30 507 9494

Csábító csillogás

2018. Február 27.

" A gyémánt a nők legjobb barátja"-mondta Marilyn Monroe erről a különleges drágakőről,amely sokak szerint a legtökéletesebb és legszebb a világon. A gyémántra jelképként,az örökkévalóság szímbólumaként tekintünk. Üzletünkben is megtalálhatóak a drágakövekkel díszített ékszerek, amelyeket egy különleges gyémántbemutató keretében bemutattunk vendégeinknek.

Ha érdekli,hogy milyen tényezők befolyásolják a drágakövek értékét, tartson Velünk!! :)

A gyémánt árát, minőségét 4 fő tulajdonság határozza meg. -tisztaság

                                                                                       -szín

                                                                                        -súly

                                                                                        -csiszolás

A gyémánt keletkezése rendkívűl sokáig tart, a felszínre került gyémántok általában 1-3 milliárd évesek. A kristályosodási folyamat során, úgynevezett zárványok keletkeznek a kő belsejében, amelyek a tisztaságot befolyásolják. A tisztaság ellenőrzését tízszeres nagyítás mellett végzik.

Flawless ( tökéletes), VVS ( nagyon nagyon kis zárvány), VS ( nagyon kis zárvány), SI ( kis zárványok)

A kő színe is nagy mértékben befolyásolja az árát, minőségét. Minél fehérebb, áttetszőbb, annál értékesebb. Az ABC betüivel jelölik a szín minőségét, a D betűvel jelzett a legfehérebb minőségű. Tény hogy a fehér, azaz a színtelen gyémántokra van a legnagyobb kereslet, de egyre kelendőbbek a színesek is a különlegességük és szépségük miatt. A természetes színes gyémántok elég ritkák ezért nehéz hozzájutni. A világ leghíresebb rózsaszín gyémántja II. Erzsébet királynőjé. A 23,6 karátos gyémánt egy brossba lett beágyazva.

Csiszolás: A kő természetes rejtett szépségét, tüzét,színszórását csiszolással és fényezéssel juttatják érvényre. Leggyakoribb csiszolási forma a briliáns (kerek), smaragd (csapott sarkú téglalap), princess (négyzet), ovális, csepp és szív alaku csiszolás. A gyémánt csiszolása művészet és tudomány egyben, amely nagy odafigyelést és szaktudást igényel.

Súly: a gyémánt súlyát mindig karátban adják meg, rövidítése: "ct". A mérést ezredpontossággal mérik.

A gyémánt mellett még nagyon kedvelt drágakő a smaragd, a rubin és a zafir, de a tanzanit és pink turmail is igazi különlegesség.

Smaragd ( görögül zöld kő): Az egyik legrégebben ismert ásvány, melyet már az ókori perzsák és görögök is ismertek. A smaragd ma is azt a hagyományt őrzi, hogy szépséggel, fiatalsággal ajándékozza meg a viselőjét. Kleopátra kedvenc drágaköve volt, mindig viselte mert hitte hogy Vénusz szépsége és fiatalsága áramlik át a köveken keresztül.

Rubin: A galambvér színű,teljesen hibátlan, elsőrendű rubin már a múltban is a legértékesebb drágakő volt. A rubint az ókorban és a középkorban nagyra becsülték. A hindu kultúrában az életerővel és a hatalommal hozták összefüggésbe. Úgy gondolták, a szívből sugárzó szeretetet tükrözi.

Zafir: A tisztaságot,őszinteséget,hűséget képviseli. Sokféle színben létezik, mégis a legtöbben a kék színt társítják hozzá. Nagyon sok eljegyzési gyűrű ékköve a zafír, de a zafír tündöklése minden alkalmat ünneppé varázsol. Az ókori perzsák szerint földünket egy zafir tartja a helyén. Ennek a hatalmas ékkőnek a ragyogása tükröződik az égen, ettől kék az égbolt.

Tanzanit: Különleges és egyedülálló, hiszen csak egyetlen helyen találtak ilyet az egész világon,Tanzániában a Kilimandzsáró hegy lábánál. Színe az égszínkéktől a világos lilás kékig terjed. Színjátéka annyira utánozhatatlan,amire egyetlen más drágakő sem képes. Rendkívűl ritka drágakőnek számít, egy generáción belül elfogyhat. Ha ritkaságra, különlegességre vágyik, akkor a tanzanit lesz az Ön köve.

Pink Turmalin: Élénk pink, kicsit lilás színű, csiszolás után erős csillogással rendelkező gyönyörű kristály. Akkor viseljünk ilyen kővel díszített ékszert, ha szeretnénk a negatív gondolatokat távol tartani, inkább pozitív eseményekre szeretnénk koncetrálni. Az egyik legerősebb gyógyító ásványunk, segít abban, hogy kiegyensúlyozottabbá váljunk.